28/07/21

Blaude konsonanter

For snart ti år siden ga Ingrid Kristine Hasund og Birgitte Kleivset ud boga «Blaude konsonanter - 1000 sørlandske ord og udtrykk» på Portal forlag. Vi solgte alle 1000 eksemplarene som ble trykket, og har nå lyst til å trykke et nytt opplag av boga. Følg med her på blaudis.no for nyheder om nyudgivelsen.
Faksimile, Fædrelandsvennen 30.05.2013.

Om forfatterne:

Birgitte Kleivset er cand.philol med hovedfag i nordisk litteratur og språk, og har jobbet 17 år som universitetsbibliotekar på UiA. Hun er også kunstner med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen. I dag er hun selvstendig næringsdrivende og deleier i Designkollektivet, der hun utvikler og selger produkter knyttet til sørlandsk språk og kultur, som kopper, plakater og t-skjorter. Hun driver blant annet nettstedet blaudis.no, som har nær 10 000 følgere og er et samlingspunkt for alle som elsker blaude konsonanter. 

Ingrid Kristine Hasund er språkforsker og førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Hun har forsket på norsk og engelsk ungdomsspråk siden 1990-tallet, med fokus på småord, slang og banning. Hasund har skrevet flere bøker om emnet, blant annet Ungdomsspråk, Slang og Fy farao – om nestenbanning og andre kraftuttrykk. Hun har deltatt som språkekspert blant annet i Først og sist (Skavlan), Typisk norsk, Språkteigen og NRKs frokost-tv, og har utviklet flere formidlingsprosjekter for barn og ungdom om språk og kommunikasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fremhevet innlegg

For snart ti år siden ga Ingrid Kristine Hasund og Birgitte Kleivset ud boga «Blaude konsonanter - 1000 sørlandske ord og udtrykk» på Portal...